با افزایش استفاده از کامپیوتر برای انجام امور جاری شرکت ها و پررنگ شدن نقش آی تی در شرکت ها تعداد کامپیوتر های سخت افزاری مورد نیاز رو به افزایش می رود. حال آنکه ممکن است هر سیستم عاملی که روی یک سخت افزار نصب می شود از تمامی منابع سخت افزاری آن به طور کامل در تمامی اوقات استفاده نکند و موجب هدر رفت منابع شود یا اینکه تغییراتی در سیستم نرم افزاری به وجود می آید که نیازمند منابع سخت افزاری بیشتر می شود. برای مثال باید میزان حافظه رم یا میزان CPU افزایش پیدا کند که این کار به نوعی غیر ممکن است یا به سختی ممکن می شود چرا که سخت افزار های موجود در بازار به سرعت در حال پیشرفت بوده و سخت افزاری که با سخت افزار موجود مطابقت داشته باشد معمولا به سختی پیدا می شود. حال این تصور را بکنید که ممکن است مادربورد سیستم سخت افزاری موجود از تغییرات جدید پشتیبانی نکند که عملا ارتقا را غیر ممکن می سازد.

سیستم مجازی سازی برای حل این مشکلات عرضه شد و شما با استفاده از آن می توانید تا آخرین مگابایت از رم و تا آخرین هسته از CPU خود را استفاده کنید و چیزی در این بین هدر نمی رود. علاوه بر این، هنگامی که احتیاج به ارتقا یک سیستم احساس شود به راحتی و با چند کلیک نرم افزاری می توان این تغییرات را در کمتر از ۵ دقیقه بر روی آن انجام داد. علاوه بر اینها نیاز به تهیه کامپیوتر های متعدد برای راه اندازی سرویس های مورد نظر نیز برطرف شده و میتوان دو یا چند سرور را به صورت مجازی و در کنار هم بدون اینکه تداخلی در کار یکدیگر داشته باشند نصب کرد.

مجازی سازی در واقع علم استفاده همزمان چندین سیستم عامل از یک سخت افزار واحد است بدون آنکه در کار هم دخالتی داشته باشند. همچنین علمی به مراتب نوین در عرصه ی علم کامپیوتری محسوب شده و جهشی موثر در راستای صرفه جویی در تجهیزات، سخت افزار، میزان مصرف برق، وقت و… است که این امر صرفه جویی در میزان هزینه را به دنبال خواهد داشت و به طور خلاصه  مجازی سازی علم استفاده از سخت افزارها به صورت اشتراکی یعنی به اشتراک گذاشتن منابع بین استفاده کننده ها می باشد.